Barbika sa slušnim aparatima

Kompanija Mattel nedavno je najavila proširenje kolekcije poznatih Barbie lutki pod nazivom Barbie Fashionista. Jedna od lutaka ove kolekcije je barbika sa zaušnim slušnim aparatima.

Mattel je multinacionalna kompanija koja se, od svog osnivanja 1945. godine, bavi proizvodnjom igračaka. Najpoznatiju lutku, Barbie, na svetu su dizajnirali 1959. godine i od tad ona postaje nezaobilazni deo dečijeg odrastanja.

Mattel smatra svoju novu kolekeciju kao svoju najraznovrsniju i najinkluzivniju liniju lutaka.		

Cilj kolekcije je da „odrazi raznolikost koju deca vide u svetu oko sebe“, rekla je izvršna potpredsednica kompanije Mattel Lisa McKnight.		

Kompanija Mattel je tražila stručne savete od poznate audiološkinje doktorke Jen Richardson kako bi precizno imitirali repliku slušnih aparata. Doktorka Richardson je rekla da bi Barbie sa visokim repom i jarko ružičastim slušnim aparatima mogla da inspiriše one koji su iskusili oštećenje sluha. „Izuzetno sam oduševljena što se moji mladi pacijenti igraju se sa lutkom koja liči na njih“, rekla je ona u saopštenju za javnost.

Kolekcija sada sadrži preko 175 lutaka, navodi se u saopštenju za medije, koje uključuje „raznovrsne nijanse kože, boje očiju, boje i teksture kose, tipove tela i invaliditet“. 

Pored Barbie sa slušnim aparatima, linija će uključivati lutku Ken sa vitiligom, lutku sa protetskom nogom, kao i lutku u invalidskim kolicima. 

Umesto diskretnih i nevidljivih, budućnost slušnih aparata može biti smela i odvažna. Zanimljive boje i interesantni oblici mogli bi da učine slušne aparate privlačnijim. Da li bi klasični slušni aparati mogli da evoluiraju u modni detalj, poput naočara? Šta vi mislite?

Kolekcija Barbie Fashionista izlazi u Junu 2022. godine i biće dostupna u prodajnom lancu Walmart i Target u Sjedinjenim Američkim Držama, ali i na Amazon-u koji šalje pakete širom sveta.

Zakažite besplatan test sluha pozivom na sledeće telefonske brojeve:

 +381212156282

+38163529154

Više o kolekciji možete saznati na sledećem linku.

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Autorka članka
Teodora Stepić

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.