Slušni aparati Acousticon A-230 ugrađeni u dioptrijske naočare

Acousticon model A-230 su prvi slušni aparati koji su bili ugrađeni u dioptrijski okvir. Proizvođač ovih zanimljivih slušnih aparata je Dictograph Products, Inc. iz Njujorka, dok je sam proizvod predstavljen javnosti oko 1955. godine.

Ono što je izdvajalo ove neobične slušne aparate je kućište koje se nalazilo na krajevima drškica. Postojala su tri provodnika koji su se protezali niz drškice i preko mosta naočara za povezivanje obe strane.

Acousticon model A-230

Pogled sa strane na slušni aparate Acousticon Model A-230 koji su ugrađeni u dioptrijski okvir prikazuje deo sa velikim elektronskim modulima na kraju drškica.

Model A-230 je imao napredan dizajn za svoju eru, uključujući najnoviju tehnologiju dostupnu u to vreme. Bili su to zaušni slušni aparati (BTE), što znači da se nosio iza uha i povezivao sa ušnim kanalom preko prilagođenog prijemnika ili cevi.

Uređaj je koristio karbonski mikrofon, koji je pretvarao zvučne talase u električne signale. Ovi signali su zatim pojačani i prilagođeni na osnovu slušnih potreba korisnika. Model A-230 je imao namenski točak za kontrolu jačine zvuka, omogućavajući korisnicima da prilagode nivoe pojačanja svom komforu.

Jedna značajna karakteristika ovog modernog slušnog aparata za svoje vreme je bila mala veličina i lagan dizajn. U poređenju sa drugim slušnim aparatima tog doba, bio je relativno kompaktan i diskretan što ga je učinilo ugodnijim za nošenje tokom dužeg perioda.

Iako je ovo analogni slušni aparat čiji kvalitet zvuka nije ni blizu današnjim modernim slušnim aparatima. Model A-230 ostaje značajan artefakt svog vremena, koji pokazuje evoluciju tehnologije slušnih aparata.

Vaš sluh je od vitalnog značaja za zdrav, bezbedan i kvalitetan život, budite sigurni da činite sve što možete da zaštitite zdravlje sluha.

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.