Šta su CROS aparati

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, očekuje se da će jedna od četiri osobe širom sveta razviti određen stepen oštećenja sluha do 2050. godine. Međutim, oštećenje sluha se ne javlja uvek podjednako i u oba uha. Procenjuje se da oko 7% populacije koja ima oštećenje sluha, ima jednostrano oštećenje sluha.

Šta je jednostrano oštećenje sluha?

Jednostrano oštećenje sluha predstavlja medicinsko stanje kada osoba ima ograničen sluh na jednom uhu.

Osobe sa jednostranim oštećenjem sluha često imaju poteškoće sa lokalizacijom zvuka (mogućnošću da tačno odrede odakle zvuk dolazi) i tinitusom. Ukoliko imate jednostrano oštećenje sluha, verovatno se često naprežete da čujete u određenim svakodnevnim situacijama i iskušavate povećan stres i anksioznost. Ovi problemi se javljaju zato što jednostrano oštećenje sluha ometa ono što je poznato kao usmereno slušanje.

Ako se zvuk pojavi na strani uha sa oštećenjem sluha, glava naprosto blokira zvuk da ne dopre do uha sa zdravim sluhom. Stručnjaci ovaj fenomen nazivaju „efekat senke glave“. Ovaj efekat ima tendenciju da utiče na suglasnike i zvuke viših frekvencija važnih za razumevanje govora.  Dodatno otežavanje prouzrokuju bučna okruženja kao što su restorani i barovi. Pozadinska buka je problem za sve nas, ali situacija može biti komplikovanija kada imate oštećenje sluha na jednom uhu, ovo stanje se zove jednostrana gluvoća ili jednostrano oštećenje sluha.

Na sreću, postoji rešenje. Uređaji poznati kao CROS aparati su dizajnirani posebno za jednostrano oštećenje sluha.

Šta su CROS aparati?

CROS aparati rešavaju izazove jednostranog oštećenja sluha tako što prikupljaju zvukove na strani glave sa oštećenim sluhom i prenose ih bežično do slušnog aparata na drugoj strani glave, koji je postavljen na uhu sa boljim sluhom. Ovakav napredan sistem omogućava da čujete zvukove sa obe strane glave, što može poboljšati sposobnost lociranja izvora zvuka i praćenja razgovora u bučnom okruženju. Cilj CROS aparata je da pružaju dvostrani funkcionalni sluh. 

Napredna Signia CROS slušna rešenja pružaju vrhunski izbor modela i inovativnih funkcija za osobe sa jednostranim oštećenjem sluha, od najmanjih kanalnih CROS aparata do punjivih aparata sa Bluetooth tehnologijom.

Signia CROS Silk X

Signia CROS Silk X

CROS Silk X pruža najdiskretnije rešenje za jednostrano oštećenje sluha. Ovaj CROS aparat opremljen je veoma prilagodljivim mekanim silikonskim gumenim nastavcima koji se jednostavno postave na aparat kako bi pružile visok nivo udobnosti i sigurno prijanjanje u uhu.

Signia CROS Styletto AX

Signia CROS Styletto

Nagrađivani SLIM-RIC dizajn je proizveden za još diskretnije pristajanje. CROS Styletto AX pruža jasnoću govora koja vam je potrebna sa funkcijama slušnih aparata koje želite, uključujući bežično punjenje pomoću Qi tehnologije, Android i iPhone povezivosti sa mobilnim telefonima i značajnu veštačku inteligenciju.

Signia CROS Pure Charge&Go

Signia CROS Pure Charge&Go

CROS Pure Charge&Go je mali aparat koji omogućava potpunu Bluetooth tehnologiju. Zahvaljujući funkciji senzora pokreta, CROS Pure Charge&Go razume vaše akustično okruženje i prilagođava se istom više nego ikada kako bi isporučio zvuk precizno prilagođen vašem oštećenju sluha.

Signia CROS Pure 312

Signia CROS Pure 312

Opremljen svim prednostima modernih CROS aparata, CROS Pure 312 nudi elegantan dizajn i pruža potpuno Bluetooth povezivanje sa pametnim mobilnim telefonima i maksimalno uživanje u muzici i pozivima.

CROS aparati značajno poboljšavaju kvalitet života za osobe sa jednostranim oštećenjem sluha pružajući bolju lokalizaciju zvuka, ovo pruža jasniji i prirodniji kvalitet zvuka, kao i bolje razumevanje govora u bučnom okruženju, poboljšanu celokupnu komunikaciju i smanjenje napora pri slušanju.

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.