Zašto baš Signia?

Živimo u digitalnom svetu. Napredna tehnologija nastavlja da razvija inovativne uređaje koji su dizajnirani da poboljšaju kvalitet života. Stvari koje svakodnevno koristimo imaju veći kapacitet i mogućnosti nego ikada ranije: automobili, pametni telefoni, računari… Slušni aparati su takođe evoluirali, za jedne od najznačajnijih inovacija u industriji slušnih aparata je zaslužna Signia.

Signia je veliki proizvođač slušnih aparata koji ima misiju da pruži slušna rešenja za ljude sa blagim do teškim oštećenjem sluha ali pored toga, takođe pomaže u stvaranju svesti o opasnim navikama koje mogu lako dovesti do oštećenja sluha. Zbog svog zalaganja u nauci i medicini već skoro 150 godina, Signia je među najcenjenijim imenima u audiologiji. Brend je dobio prestižne nagrade, uključujući Red Dot Design Awards, iF Golden Design Awards i CES Innovation nagrade. Jedane od glavnih prednosti Signia slušnih aparata su najduži vek trajanja baterije u industriji i jedinstvene funkcije koji ga izdvajaju iz gomile drugih proizvođača, o kojima ćemo pričati u nastavku. 

 Godine 1878., čuveni nemački pronalazač Werner fon Simens napravio je ključno otkriće kada je patentirao telefon sa magnetom. Njegova glavna karakteristika bila je pojačavanje glasovnih signala, što je rezultiralo poboljšanim kvalitetom zvuka uređaja. Nakon ovog otkrića, talentovani inženjer fokusirao se na proizvodnju slušnih aparata i njihovo kontinuirano unapređivanje.

Do kraja 1930-ih, Siemens je svoje znanje i iskustvo pretvorio u rastući biznis slušnih aparata. Šezdesetih godina prošlog veka, Siemens je predstavio prvi kanalni slušni aparat i započeo je vreme ekspanzije i akvizicije. Do 1990. Siemens je bio jasan lider u Evropi, Severnoj Americi i Aziji. Siemens Audiology Solutions je kupio Sivantos i preimenovao brend u Signia. Danas, WS Audiology (uključujući Widex, Signia, Rexton i mnoge druge) proizvodi 1 od 3 slušna aparata širom sveta.

Svaki savremeni slušni aparati bi trebalo da imaju mogućnost punjive baterije i Bluetooth konekcije. Punjiva tehnologija je postala funkcija koja se podrazumeva u svakom uređaju. Inovacija poslednjih godina obezbedila je stvaranje i proizvodnju litijum-jonske baterije. Ova mala baterija ima kapacitet da omogući korišćenje slušnih aparata tokom celog dana sa samo jednim punjenjem. Ovo produženo trajanje baterije znači veću efikasnost koja pruža prednosti uštede energije i novca, a takođe je ekološki prihvatljivije.

Styletto AX punjač

Pored toga, Bluetooth tehnologije ne samo da pomože u podešavanju slušnih aparata sa pametnog telefona, već se koristi za bolji kvalitet zvuka, smanjenje buke, jednostavniju lokalizaciju zvuka, ublažavanje tinitusa i mnoge dodatne pogodnosti.

Signia AX menja način na koji se svet čuje. Najnoviji Signia slušni aparati koriste revolucionarnu Augmented Focus™ tehnologiju kako bi odvojili zvuk govora od okolnih zvukova, separativno ih obradili i stvorili jasan kontrast. Zatim ih rekombinuju da bi pružili izvanrednu jasnoću govora. Bez napora od razlikovanja govora i pozadinske buke.

Jedna od glavnih karakteristika Signia AX platforme je funkcija Auto EchoShield koja vrši automatsku analizu u realnom vremenu za kontrolu i obradu prijmljenih zvukova u skladu sa potrebama i preferencijama korisnika.

Prethodni slušni aparati su samo pojačavali sve zvukove u okolini, uključujući i sopsteni glas korisnika, uz unapređenu Own Voice Processing 2.0 funkciju koja čini glas neutralnim, ovo više nije slučaj.

Signia AX

Pored toga, funkcija HandsFree omogućava korisniku da uživa u hands-free pozivima, čak i u bučnim okruženjima. Dakle, može se kombinovati telefonski pozivi sa drugim aktivnostima dok jasno čujete drugog sagovornika kroz Signia slušne aparate.

Napredna Sensor Technology prepoznaje da li se krećete i automatski detektuje u kojoj se slušnoj situaciji nalazite, što rezultira automatskim prilagođavanjem bez potrebne da ručno podešavate. Pobrinite se da uvek doživite najbolji mogući zvuk dok se krećete kroz dan.

Odabir pravih slušnih aparata koji zadovoljavaju slušne potrebe i način života je od ključnog značaja. Svakodnevno se oslanjate slušne aparate, što predstavlja važnu investiciju. Najbolji način da pristupite pronalaženju slušnih aparata koji vam odgovaraju je da se konsultujete sa stručnim licima. Naši licencirani akustičari mogu da procene vaš sluh i preporuče adekvatne slušne aparate.

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.