Zašto baš Widex?

Osnovan u Danskoj 1956. godine, Widex je inovator prvih digitalnih slušnih aparata sa daljinskim upravljanjem i najmanjih slušnih aparata na svetu sa prijemnikom u ušnom kanalu (RIC). Pored kvalitetnog zvuka, kompanija je potpisnica Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija (UNGC). Takođe, je posvećena poštovanju ljudskih prava, zaštiti radnih prava, očuvanju životne sredine i etičkom poslovanju.

widex headquaters

„One mogu da odgovaraju većini pacijenata sa oštećenim sluhom“, kaže Kori Portnuf, audiolog na UCHealth klinici za sluh i ravnotežu u bolnici Univerziteta Kolorado. „Widex je svakako u vrhunskom rangu proizvođača slušnih aparata. Naše istraživanje ne identifikuje da je jedan proizvođač bolji od drugog, iako Widex ima modernu tehnologiju i skup funkcija koji je ekvivalentan i u nekim slučajevima bolji od ostatka industrije.“

Danska ima više proizvođača slušnih aparata nego bilo koja druga zemlja sveta. Velika imena u industriji slušnih aparata, kao što su Widex, Oticon, Amplifon i Resound, imaju sedište upravo u Danskoj. 

Uspeh Danske u audio elektronici je rezultat visokokvalifikovane radne snage i neverovatno inventivnih inženjera. Ovo je dovelo do toga da se danska audio industrija specijalizovala za slušne aparate na isti način kao što je Švajcarska centar izvrsnosti za izradu ekskluzivnih satova.

Da bismo saznali šta današnji vrhunski slušni aparati mogu da ponude i koje su trenutno najnovije tehnološke inovacije, moramo istražiti o jednom od lidera na tržištu- Widex-u. Kompanija je lansirala Widex Moment 2020. godine i iskoristila je minijaturizaciju, procesorsku snagu i Bluetooth tehnologiju kako bi proširila okvir dizajna slušnih aparata. Napredna tehnologija je pomogla da slušni aparati budu manji, moćniji i još lakši za upotrebu.

Widex Moment je nova vrsta slušnih aparata koji su dovoljno mali da diskretno nalegnu iza uha. Takođe, koriste Bluetooth tehnologiju kako bi omogućili korisnicima da strimuju muziku direktno sa pametnih telefona. Pored toga, opremljeni su super osetljivim mikrofonima koji prate i prenose zvukove u ušni kanal korisnika za samo 0,5 milisekundi. Ovo je najmanja latencija od bilo kojih slušnih aparata na tržištu. Predstavlja značajnu prednost kompanije jer Widex slušni aparati ne zvuče kao tradicionalni slušni aparati.

Widex hearing aids

Problem sa tradicionalnim slušnim aparatima je upravo latencija. Latencija je razmak između prijema zvuka, njegove obrade i pojačavanja pre nego što se signal prenese u ušni kanal ima ogroman uticaj na to kako korisnik percipira zvuk. Widex Moment može da prenosi zvuk u skoro realnom vremenu zahvaljujući naprednom sistemu koji obrađuje i pojačava zvuk brzinom munje.

Kombinacija prirodnog i obrađenog zvuka je moguća samo zbog ultra male latencije Widex Momenta. Ovo je sada moguće zahvaljujući kombinaciji dva procesora. Jedan procesor čini fleksibilno jezgro, dok drugi sadrži ubrzano jezgro za postizanje obrade niske latencije. Ova dva procesora obezbeđuju ravnotežu između efikasnosti obrade i fleksibilnosti.

Widex je veliki inovator u svetu slušnih pomagala. Pored savremenih tehnoloških inovacija i pionirstva u ublažavanju tinitusa, Widex ima dugogodišnju reputaciju najboljeg brenda slušnih aparata za muzičare, a većina korisnika ocenjuje kao najbolji brend za prirodnu reprodukciju zvuka.

Ova prestižna kompanija je fokusirana na jednu stvar, kvalitet zvuka i svaka inovacija seže do ovog cilja. Ukoliko je vaš prioritet vrhunski proizvod i kvalitet zvuka, Widex vas neće razočarati.

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.