Blog

Zašto ne možete da kupite slušne aparate online

U današnjem digitalnom dobu, kada je gotovo sve dostupno jednim klikom, online kupovina postala je standard. Od odeće do elektronike, mogućnost naručivanja proizvoda iz udobnosti svog doma privlači mnoge. Međutim, postoje proizvodi koji zahtevaju posebnu pažnju i stručnost, a jedan od njih su slušni aparati. Iako je privlačno zamisliti mogućnost kupovine slušnih aparata online, u Srbiji, kao i u mnogim drugim zemljama, to jednostavno nije moguće. Zašto je to tako?

online kupovina

Slušni aparati nisu obični elektronski uređaji već sofisticirani medicinski aparati dizajnirani da pomognu osobama sa oštećenjem sluha da ponovo čuju jasno i precizno. Prodaja i distribucija ovih uređaja regulišu se strogim zakonima i propisima kako bi se osigurala njihova bezbednost i efikasnost. Osim toga, proces podešavanja slušnih aparata individualnim potrebama korisnika zahteva stručnu pomoć i preciznost koja se ne može postići putem interneta.

Regulativa i zakoni

Slušni aparati spadaju u kategoriju medicinskih uređaja, što znači da je njihova prodaja strogo regulisana zakonskim okvirima. U Srbiji, kao i u mnogim drugim zemljama, prodaja slušnih aparata može se obavljati samo od strane ovlašćenih distributera ili audiologa koji poseduju odgovarajuće licence i stručno znanje. Ovi zakoni su uspostavljeni kako bi se osigurala bezbednost i efikasnost uređaja, kao i da bi korisnici dobili adekvatnu profesionalnu pomoć.

Individualne potrebe

Jedan od ključnih razloga zašto se slušni aparati ne mogu kupiti online je potreba za individualnom podešavanjima. Slušni aparati nisu univerzalni uređaji, svaki korisnik ima specifične potrebe i zahteve koji se moraju uzeti u obzir. Audiolozi i akustičari vrše detaljne testove sluha kako bi odredili koja vrsta i model slušnih aparata će najbolje odgovarati korisniku. Nakon toga, aparati se podešavanju prema stepenu oštećenja korisnika kako bi pružili optimalnu podršku sluhu, što je proces koji zahteva stručnost i preciznost.

Podešavanje slušnih aparata

Kontrola kvaliteta

Kupovina slušnih aparata preko ovlašćenih kanala osigurava bolju kontrolu kvaliteta. Ovlašćeni distributeri rade direktno sa proizvođačima, što znači da korisnici dobijaju originalne premium proizvode koji su prošli sve potrebne testove i provere kako bi se uverili u ispravnost i kvalitet proizvoda. Ovo smanjuje rizik od kupovine neispravnih slušnih aparata, što može biti slučaj kod online kupovine od neproverenih izvora.

Iako online prodaja pruža brojne pogodnosti, kada su u pitanju slušni aparati, kvalitetna usluga i individualno podešavanje su od presudnog značaja. Zakonska regulativa, potreba za prilagođavanjem i kontrola kvaliteta su glavni razlozi zašto se slušni aparati ne mogu kupiti online u Srbiji. Stoga, savetuje se da korisnici uvek traže pomoć od ovlašćenih distributera i stručnjaka kako bi dobili najbolju moguću uslugu i podršku za svoje slušne aparate.

Celu ponudu Signia i Widex slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Kako slušni aparati sa veštačkom inteligencijom poboljšavaju sluh

Oštećenje sluha je globalni izazov koji pogađa milione ljudi širom sveta. Tradicionalni slušni aparati su pomogli mnogima da čuju bolje, ali tehnologija se konstantno razvija i donosi nova rešenja. Jedna od najnovijih inovacija u audiologiji su slušni aparati sa veštačkom inteligencijom. Ovi napredni aparati nude brojne prednosti u poređenju sa konvencionalnim slušnim aparatima.

Slušni aparati sa veštačkom inteligencijom

Slušni aparati sa veštačkom inteligencijom koriste napredne algoritme i tehnologije učenja kako bi bolje razumeli i prilagodili se potrebama korisnika. Pored savremene obrade zvuka, ovi savremeni aparati analiziraju okruženje, identifikuju različite izvore zvuka i prilagođavaju se kako bi poboljšali kvalitet sluha u različitim situacijama.

Prednosti slušnih aparata sa veštačkom inteligencijom 

Automatsko prilagođavanje okruženju: Slušni aparati sa veštačkom inteligencijom mogu automatski da se prilagode promenama u okruženju. Na primer, oni mogu da smanje pozadinsku buku u bučnim okruženjima kao što su restorani, dok povećavaju jasnoću govora u tihim prostorijama. Ovo omogućava korisnicima da bolje čuju i razumeju razgovore bez potrebe za manuelnim podešavanjem aparata.

Poboljšana jasnoća govora: Zahvaljujući naprednim algoritmima za obradu zvuka, slušni aparati sa veštačkom inteligencijom mogu da identifikuju i pojačaju govor, istovremeno smanjujući neželjenu buku. Ovo je posebno korisno za osobe koje imaju problema sa razumevanjem govora u bučnim okruženjima.

Personalizacija i prilagodljivost: Ovi moderni aparati uče ponašanje korisnika i prilagođavaju se njihovim individualnim potrebama. Na primer, ako korisnik često podešava jačinu zvuka u određenim situacijama, slušni aparat sa veštačkom inteligencijom će zapamtiti te preferencije i automatski prilagoditi zvuk u budućnosti.

Povezivost i pametne funkcije: Slušni aparati sa veštačkom inteligencijom često dolaze sa mogućnošću povezivanja sa pametnim telefonima i drugim uređajima putem Bluetooth tehnologije. Ovo omogućava korisnicima da strimuju muziku, telefonske pozive i druge audio sadržaje direktno u slušne aparate. Pored toga, aplikacije koje dolaze uz ove napredne aparate omogućavaju korisnicima da prilagode postavke, prate status baterije i dobijaju podršku na daljinu.

Veštačka inteligencija

Kako slušni aparati sa veštačkom inteligencijom poboljšavaju kvalitet života

Korišćenjem veštačke tehnologije, slušni aparati postaju mnogo više od jednostavnih pojačivača zvuka. Oni postaju inteligentni pomoćnici koji značajno poboljšavaju kvalitet života korisnika. Bolja jasnoća govora i smanjena pozadinska buka omogućavaju korisnicima da se aktivnije i sa više samopouzdanja uključe u razgovore i društvene aktivnosti. Povezivost sa pametnim mobilnim telefonima i uređajima omogućava lakšu integraciju u svakodnevni život i pruža dodatnu praktičnost.

Widex SmartRic

Slušni aparati sa veštačkom inteligencijom predstavljaju značajan korak napred u tretmanu oštećenja sluha. Njihova sposobnost da se prilagode različitim okruženjima, poboljšaju jasnoću govora i personalizuju iskustvo korisnika čini ih izuzetno efikasnim rešenjem za mnoge ljude. Kako tehnologija nastavlja da sa razvijanjem, možemo očekivati još naprednije funkcije koje će dodatno poboljšati kvalitet života osoba sa oštećenjem sluha.

Celu ponudu Signia i Widex slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Referenca: widex.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Yason posećuje XIV SAPO Simpozijum

Kompanija Yason sa zadovoljstvom učestvuje na XIV Simpozijumu u periodu od 16-19.05.2024. godine koji se održava na Kopaoniku. Cilj ovog Simpozijuma dečjih otorinolaringologa je unapređenje znanja i praksi u dijagnozi, lečenju i prevenciji infekcija uha, nosa i grla kod dece. Takođe, simpozijum promoviše multidisciplinarnu saradnju među stručnjacima kako bi se postigli najbolji rezultati u zdravstvenoj zaštiti dece.

Dečja otorinolaringologija je ključna subspecijalnost koja se bavi dijagnozom, lečenjem i prevencijom bolesti uha, nosa i grla kod dece. Ova oblast zahteva specijalizovane stručnjake zbog specifičnih potreba najmlađih pacijenata i različitih metoda lečenja. Znanje o dečjoj anatomiji i fiziologiji, kao i psihološkim aspektima lečenja, od suštinskog je značaja.

Na simpozijumu će se diskutovati o mnogim temama, uključujući infekcije uha, upale krajnika, alergijski rinitis, oštećenja sluha, poremećaje govora i disanja, te urođene anomalije. Stručnjaci će istaknuti važnost multidisciplinarnog pristupa i saradnje sa pedijatrima, logopedima, psiholozima i roditeljima za postizanje najboljih rezultata.

Razvoj tehnologije i medicinske opreme kontinuirano unapređuje dečju otorinolaringologiju, omogućavajući pružanje najkvalitetnije zdravstvene zaštite. Ovaj simpozijum predstavlja dragocenu priliku za usavršavanje i praćenje najnovijih dostignuća, doprinosi očuvanju zdravlja dece i unapređuje pedijatrijsku zdravstvenu zaštitu.

XIV SAPO Simpozijum

Kompanija Yason prisustvuje na ovom simpozijumu kako bi se informisala o najnovijim dostignućima i trendovima u dečjoj otorinolaringologiji. Kao lideri u oblasti slušnih aparata, želimo da budemo u toku sa najnovijim tehnologijama i saznanjima kako bismo mogli pružiti najbolja rešenja za decu sa oštećenjem sluha.

Naše učešće na simpozijumu je deo naše posvećenosti unapređenju kvaliteta života naših najmlađih korisnika.

Celu ponudu Signia i Widex slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Studentski sajam stručnog usavršavanja

Studentski sajam stručnog usavršavanja, koji organizuje Studentski parlament Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu već osmu godinu za redom, predstavlja jedinstvenu priliku za studente završnih godina osnovnih, master i doktorskih studija da se upoznaju sa radom različitih firmi, kompanija i organizacija. Od samog početka, kompanija Yason je bila prisutna na ovom događaju, pružajući podršku i deljenje svog znanja.

Studenti, 09.05. od 10h do 16h, imaju priliku da saznaju više o načinu funkcionisanja firmi, mogućnostima za zapošljavanje i obavljanje stručne prakse u oblastima koje ih zanimaju. Takođe, čak i studenti nižih godina studija mogu da se informišu o volonterskim prilikama i mogućnostima usavršavanja koje nude različite kompanije i organizacije.

Posebno je važno istaći da su predstavnici kompanije Yason tu da podrže studente zainteresovane za oblast optometrije i audiologije. Kao jedan od inicijatora za pokretanje smera optometrije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, Yason aktivno doprinosi podizanju svesti o važnosti ovih profesija.

Na našem štandu, studenti imaju priliku da se upoznaju sa najnovijom tehnologijom slušnih aparata, kao i da vide najnoviji dizajn koji je dostupni na tržištu. Naši predstavnici će detaljno objasniti kako Signia i Widex slušni aparati funkcionišu, kako se prilagođavaju individualnim potrebama korisnika, kao i kako tehnološki napredak doprinosi poboljšanju kvaliteta života ljudi sa oštećenjem sluha.

Ovaj događaj pružaće studentima dragocen uvid u inovacije u oblasti audiologije i inspirisati ih da istraže mogućnosti karijere u ovoj dinamičnoj i važnoj oblasti zdravstvene industrije.

Kompanija Yason je ponosna na svoj dugogodišnji angažman na ovom sajmu i raduje se nastavku uspešne saradnje sa Studentskim parlamentom Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i svim studentima koji dolaze da istraže mogućnosti za svoje buduće profesionalne puteve.

Celu ponudu Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Slušni aparati smanjuju rizik od demencije

Nedavna studija objavljena u časopisu The Lancet pokazala je da korišćenje slušnih aparata smanjuje rizik od razvoja demencije. Studija je pratila više od 400.000 ispitanika tokom 12 godina i otkrila da oni koji nisu koristili slušne aparate imaju 42% veću verovatnoću razvoja demencije u poređenju sa osobama bez oštećenja sluha. Međutim, ispitanici koji su koristili slušne aparate, rizik je bio isti kao i kod osoba sa normalnim sluhom. Više od 55 miliona ljudi širom sveta ima demenciju, a skoro 10 miliona novih slučajeva se javlja svake godine, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Povezivanje oštećenja sluha sa demencijom

Pomenuta studija pomaže u jačanju prethodnih istraživanja koja pokazuju da je oštećenje sluha povezano sa demencijom. Takođe je utvrdila da je oštećenje sluha češće kod muškaraca nego kod žena i da se povećava sa godinama. Ljudi sa gojaznošću, bolestima srca, usamljenošću i depresijom takođe su imali veću verovatnoću nastanka oštećenja sluha.

demencija

Iako istraživači još uvek nisu sigurni zašto i kako je oštećenje sluha povezano sa demencijom, postoji nekoliko načina kako oštećenje sluha dovodi do demencije, koji uključuju:

  • Kognitivno opterećenje: Kada se stalno naprežete da čujete i razumete, mozak je pod stresom. Resursi koji bi normalno bili usmereni u skladištenje i pamćenje informacija koje su rečene, troše se na razumevanje onoga što je rečeno.
  • Struktura mozga: Oštećenje sluha može uticati na strukturu mozga na način koji doprinosi kognitivnim poteškoćama. Studije tokom kojih je mozak skeniran pokazuje da starije osobe sa oštećenjem sluha imaju manje sive mase u delu mozga koji prima i obrađuje zvukove. To je zato što određene strukture moždanih ćelija mogu da se smanje kada ne dobiju dovoljno stimulacije.
  • Društvena izolacija: Ako vam je teško da čujete šta ljudi govore i pratite razgovore, možda ćete radije ostati kod kuće nego izlaziti i družiti se. Ali postajete manje društveni kada se odvojite od prijatelja, porodice i aktivnog života. Kada mozak ne dobije dovoljno stimulacije tokom dana, povećavate rizik od razvoja demencije.

Očuvanje zdravlja mozga

Evo nekoliko saveta za očuvanje zdravlja mozga:

  • Nastavite sa učenjem – bilo koja nova aktivnost učenja razvija nove neuronske veze u mozgu, što vam pomaže da zaobiđete eventualnu poteškoću mozga povezanu sa demencijom.
  • Budite društveni – razgovori sa ljudima će stimulisati mozak.
  • Vežbajte najmanje 30 minuta pet dana u nedelji – kardiovaskularna vežba je posebno korisna u očuvanju zdravog mozga.
  • Održavajte zdravu ishranu – jedite puno povrća, voća, mahunarki, ribe, maslinovog ulja, orašastih plodova i semenki.
demencija

Očuvanje zdravog sluha

Zbog važnosti očuvanja zdravlja mozga, takođe je krucialno očuvati i zdrav sluh. Uprkos dokazanim koristima, samo 1 od 7 osoba sa oštećenim sluhom koristi slušne aparate. Ako mislite da imate oštećenje sluha, važno je da se posavetujete sa audiologom ili akustičarem. Oni mogu proceniti vaš sluh i preporučiti slušne aparate koji odgovaraju vašim potrebama i pružiti vam podršku dok se prilagođavate korišćenju.

Često postavljana pitanja o oštećenju sluha i demenciji

Kakva je veza između oštećenja sluha i demencije?

Studije navode da osobe sa oštećenjem sluha mogu imati veći rizik od razvoja kognitivnog opadanja i demencije u poređenju sa osobama sa normalnim sluhom. Mozak se napreže kako bi procesirao zvuk kod osobe sa oštećenim sluhom, što smanjuje fokus sa drugih kognitivnih funkcijama.

Da li slušni aparati sprečavaju demenciju?

Iako ne postoji lek za demenciju, studije su sugerisale da korišćenje slušnih aparata pomažu u usporavanju kognitivnog opadanja kod osoba sa oštećenjem sluha. Jedan od mogućih razloga za ovo je da slušni aparati mogu da pomognu poboljšanju komunikacije i socijalne interakcije, koje su važni faktori za kognitivno zdravlje.

slušni aparati i demencija

Da li je oštećenje sluha znak demencije?

Oštećenje sluha nije znak demencije, ali postoji veza između ova dva stanja. Neke osobe sa oštećenjem sluha mogu da dožive kognitivno opadanje ili demenciju, dok druge to neće doživeti ukoliko koriste slušne aparate. Redovni pregledi sluha i praćenje kognitivnog zdravlja kako starite je važno za celokupno vaše ydravstveno stanje.

Celu ponudu Signia i Widex slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Referenca: widex.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Tri saveta kako da održite stimulaciju mozga

Tokom detinjstva, mozak je konstantno stimulisan novim zvucima, utiscima i interakcijama sa drugima. Sve ove situacije pomažu mozgu i čulima da rastu i razvijaju se. Čak i mozgu odrasle osobe je potrebna redovna i dosledna stimulaciju kako bi ostao oštar i zdrav. Zapravo, bez stimulacije i vežbanja, istraživanja pokazuju da mozak može postepeno izgubiti svoje sposobnosti. Zbog toga, mozgu je potrebna stimulacija kako bi ostao zdrav tokom celog života, ali da li ste znali da sluh igra važnu ulogu u održavanju mozga angažovanim i aktivnim?

Ostanite aktivni – fizički i mentalno

Odlična je ideja ostati aktivan tokom celog života, od detinjstva pa sve do starijih godina. Dobar sluh može pomoći! Stimulacija mozga dolazi iz svih vrsta aktivnosti.

Možete probati tiše aktivnosti poput mentalnih zagonetki i izazova, kao što su Sudoku, šah ili bridž. Fizička aktivnost takođe funkcioniše. Ona stimuliše mozak na različite načine, bilo da je to brzo donošenje odluka potrebno za tenis, ili mirnije kalkulacije na golf terenu.

trčanje

Jednako važni su razgovori i druženje koji prate sportove ili aktivnosti gde interaguješ sa drugim ljudima. Zapravo, druženje je takođe ključno za stimulaciju mozga.

Druženje

Potrebni su nam socijalni odnosi da bismo ostali zdravi tokom celog života. I, kako starimo, ovi odnosi pomažu održavanju zdravlja našeg mozga, što pokazuju rastući dokazi. Zapravo, jedno istraživanje je pokazalo da ostajanje socijalno aktivnim pomaže u očuvanju kognitivnih funkcija kako starimo.

Da li ste primetili fizički ili mentalni umor nakon dana ili večeri provedene u društvu drugih? Ovo može da bude zbog nelečenenog oštećenja sluha koje zahteva više napora da se shvati šta se dešava, prisiljavajući mozak da popuni praznine u informacijama o zvuku što dovodi do iscrpljenosti.

Zdravlje sluha je zdravlje mozga

Kada ne možete dobro da čujete, vaš mozak ne može efikasno da radi. Znamo da je dobar sluh ključan za održavanje zdravlja mozga. Dakle, provera sluha je jedna od najvažnijih stvari koje možete da uradite kako biste zaštitili zdravlje svog mozga.

Redovna stimulacija mozga, kako kroz mentalne i fizičke aktivnosti tako i kroz socijalizaciju, ključna je za očuvanje njegove oštrine i zdravlja tokom celog života. Važno je imati na umu da dobar sluh igra ključnu ulogu u održavanju mozga angažovanim, stoga je važno brinuti se o zdravlju sluha radi opšeg kvaliteta zdravlja.

Celu ponudu Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Yason u poseti središtu Widex brenda

U sklopu jedinstvene prilike koja je ukazana kompaniji Yason, imali smo čast da posetimo središte Widex brenda koje se nalazi u gradu Lynge u Danskoj, istaknutog proizvođača premium slušnih aparata, kao jedan od njihovih najuspešnijih partnera. Ova poseta je ne samo potvrdila našu posvećenost kvalitetu i inovaciji u oblasti slušnih rešenja, već nam je omogućila da podelimo ključne trenutke našeg poslovnog puta u protekle dve godine.

Jedan od glavnih aspekata koje smo istakli tokom našeg prezentovanja je naša posvećenost pružanju luksuznog iskustva i premijum usluge kvaliteta kroz naše maloprodajne objekte. Osim toga, naglasili smo i jedinstveni korak otvaranja prvog online shopa za slušne aparate u Srbij i regionu, što je doprinelo dostupnosti ovih dodataka za slušne aparate rešenja svima na našim prostorima. Posebno smo se osvrnuli na uspeh naše prve kampanje za slušne aparate koju smo sproveli u saradnji sa Željkom Samardžićem, čime smo podigli svest o potrebi za slušnim aparatima ali i postavili visoke standarde u konkurentnosti.

Uz to, imali smo priliku da učestvujemo u izuzetno edukativnim predavanjima o istoriji Widex brenda. Kroz ova predavanja, saznali smo više o evoluciji Widex aparata tokom decenija, kao i njihovu neprestanu težnju ka unapređenju i inovaciji. Poseta proizvodnom pogonu nam je omogućila uvid u proces proizvodnje i patenata, kao i u značaj istraživanja, studija i testiranja u razvoju svakog Widex slušnog aparata.

Ova poseta nije samo potvrdila naše poslovno partnerstvo sa Widex  brendom, već je dodatno ojačala našu posvećenost inovaciji, kvalitetu i oblikovanju budućnosti sluših aparata ne samo na teritoriji Srbije već i u regionu. Sa zahvalnošću se osvrćemo na ovaj nezaboravan susret i radujemo se nastavku uspešne saradnje.

Celu ponudu Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Yason u poseti 63. ORL nedelji

Na nedavno završenoj 63. ORL nedelji, koja se održala od 29. do 31. marta 2024. godine na Kopaoniku, kompanija Yason je još jednom demonstrirala svoju posvećenost unapređenju audiološke prakse. Kao jedan od vodećih brendova u oblasti audiologije i slušnih aparata u Srbiji, Yason je aktivno učestvovao na ovom prestižnom kongresu, koji je okupio stručnjake iz oblasti otorinolaringologije iz zemlje i regiona.

Yason je na svom štandu predstavio najnovije modele Widex i Signia slušnih aparata, kao i najnapredniju tehnologiju iz domena audiologije. Posetioci kongresa imali su priliku da se upoznaju sa inovativnim rešenjima koja omogućavaju personalizovan pristup poboljšanja kvaliteta života osoba sa oštećenim sluhom.

Yason u poseti 63. ORL nedelji

Pored izložbenog dela, tokom trajanja kongresa održana su brojna predavanja na kojima su stručnjaci delili svoja znanja o audiologiji. Yason je aktivno učestvovao na ovim predavanjima, pružajući podršku stručnjacima i doprinoseći razmeni najnovijih informacija iz sveta slušnih aparata.

Kroz svoje prisustvo na 63. ORL nedelji, kompanija Yason potvrdila je svoju misiju da kontinuirano podržava stručni razvoj i unapređenje prakse u oblasti slušnih aparata. Naša posvećenost inovacijama i kvalitetu pružene podrške oslikava se u naporima da se obezbedi najbolja moguća nega i rešenja za osobe sa oštećenim sluhom.

Celu ponudu Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

JELENA SREDANOVIĆ ZA YASON AUDIO

Od trenutka kada se spoje tehnologija i umetnost, rezultat postaje inspirativan – stvaranje novih perspektiva i iskustava koje motivišu mnoge ka napretku. Upravo takvu simbiozu donosi naša kolaboracija sa poznatom umetnicom Jelenom Sredanović i brendom Signia, vodećim proizvođačem savremenih slušnih aparata.

 Editorijal JELENA SREDANOVIĆ ZA YASON AUDIO napravljen je u Februaru 2024. godine
Kreativni direktor / Dušan Mrđen
Kolaboracija sa / Jelena Sredanović
Dokumentarac i fotografija / Natalija Mrđen
Izvršna producentkinja
 / Ivana Bojičić
Producentkinja / Teodora Stepić 
Grafički dizajn / Jovana Matović

Make-up / Marina Podraščanin
Cveće / Cvećara Botanika

Modeli slušnih aparata: Motion Charge&Go SP X, Signia Pure Charge&Go AX, Signia Active Pro

Signia se izdvaja kao brend koji ne samo da prati trendove, već ih i postavlja, usmeren ka inovacijama, tehnološkom razvoju i unapređenju kvaliteta života osoba sa oštećenjem sluha. Njihova posvećenost stvaranju proizvoda koji ne samo da omogućavaju bolji sluh, već i integraciju estetike i funkcionalnosti, ističe ih kao lidera u industriji.

Sa talentovanom Jelenom Sredanović, susrećemo se sa inspirativnom pričom o snazi volje, umetničkom izražavanju i nadmašivanju barijera. Još od malih nogu, Jelena je otkrila svoju ljubav prema umetnosti i stvaralaštvu, iako su okolnosti bile takve da se ujedno suočavala sa oštećenjem sluha. Kroz svoj borbeni put, Jelena je uspela da prevaziđe izazove koji su joj postavljeni, ostvarujući sjajne rezultate uz koje vremenom postaje priznata profesorka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i jedna od najcenjenijih umetnica savremene grafike.

Jelenina priča ne samo da nas je inspirisala, već je pravi pokazatelj kako umetnost i tehnologija mogu zajedno da stvore nešto izuzetno. Kroz njenu umetnost, zvuk postaje most koji povezuje ljude, otvarajući nova poglavlja razumevanja i empatije.

Naša saradnja sa Jelenom Sredanović nije samo izraz naše predanosti umetnosti i tehnologiji, već je i simbol posvećenosti kompanije Yason stvaranju inkluzivnog okruženja i poboljšanju kvaliteta života.

 

Dušan Mrđen, kreativni direktor

Osobe sa umerenim do teškim oštećenjem sluha često se oslanjaju na svoje slušne aparate, ne samo da bi bolje čuli voljenu osobu u restoranu ili blagajnika u pošti, već kako bi održavali socijalne odnose sa svojim okruženjem i oslušnuli zvukove koji daju smisao životu. Kolekcija slušnih aparata Signia Motion Charge&Go X pruža najbolje u industriji kada su u pitanju kvalitet zvuka, mogućnosti punjenja i povezivanja, kako bi korisnici ostali bolje povezani sa svojim svetom bez ikakvih ograničenja. Slušni aparati Motion X ne samo da omogućavaju bolji sluh, već pomažu u pružanju boljeg života.

Signia Motion SP X, slušni aparati koji pokrivaju i najteža oštećenja sluha, omogućavaju do 61 sati korišćenja što ih čini najmoćnijim slušnim aparatima na tržištu. Savremena Signia tehnologija senzora akustičnog pokreta je prva takve vrste. Ova moderna tehnologija prepoznaje pokrete osobe i prilagođava zvukove kako bi se osiguralo da je sluh u svakoj situaciji precizan i personalizovan. Pored toga, funkcija vrhunskog kvaliteta, obrada sopstvenog glasa, obrađuje glas korisnika aparata odvojeno od drugih zvukova, što dovodi do većeg zadovoljstva korisnika.

Sa veličniom od samo 35mm Signia Pure Charge&Go AX su su prvi RIC slušni aparati na svetu koji nude dva procesora koji istovremeno obrađuju govor i zvuke iz okoline što znači da ćete uvek imati jasno razumevanje govora. Postavljajući pozadinsku buku na minimumu i pružajući vam izvanredno slušno iskustvo tokom celog dana. Osim toga, ovi inovativni slušni aparati se automatski prilagođavaju kada ste u pokretu. Dakle, pružaju vam više samopouzdanja, manje napora i premium zvuk koji vaš sluh zaslužuje.

Slušni aparati ili slušalice? Signia Active Pro slušni aparati premošćavaju jaz između ova dva sveta, uklapajući više od sto godina istraživanja i razvoja u novi i revolucionarni dizajn. Punjivi, sa Bluetooth konekcijom i baterijom koja traje ceo dan, Active Pro su slušni aparati koji su potrebni osobama sa aktivnim načinom života. Ovi savremeni slušni aparati kombinuju nov moderan dizajn sa audiološkim visokotehnološkim karakteristikama koje se očekuju i žele od strane današnjih korisnika.

Celu ponudu Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Widex SmartRIC

WIDEX SMARTRIC™ je revolucionaran proizvod koji predstavlja vrhunac inovacija u svetu slušnih aparata. Sa svojim izuzetnim dizajnom i naprednim karakteristikama, SmartRIC donosi niz beneficija koje prevazilaze očekivanja korisnika. Widex SmartRIC omogućavaju korisnicima da se prirodno integrišu sa svetom oko sebe zahvaljujući boljoj usmerenosti zvuka, smanjenju šuma vetra i buke, kao i poboljšanju trajanja baterije.

Pametan zvuk

Jedna od ključnih karakteristika SmartRIC slušnih aparata je pametan zvuk. Zahvaljujući potpuno novom mikrofonu, dizajniranom da ograniči šum vetra i buke, korisnici mogu da smanje ometanja i uživaju u jasnom i čistom zvuku.

Pametna usmerenost

Mikrofoni postavljeni pod optimalnim uglom poboljšavaju usmerenost zvuka, što omogućava korisnicima da se lakše fokusiraju i uživaju u boljem performansama Widex SmartRIC slušnih aparata.

Pametna snaga

Jedna od najimpresivnijih karakteristika SmartRIC aparata je izdržljiva baterija. Sa do 37 sati upotrebe, korisnici mogu da uživaju u vikendu slobode bez brige o potrebi za čestim punjenjem.

Pametan dizajn

SmartRIC aparati nisu samo pametni po pitanju tehnologije, već i po dizajnu. Moderni i funkcionalni, ovi slušni aparati postavljaju nove standarde u estetici i praktičnosti.

Punjenje bez brige za život u pokretu

Sa SmartRIC prenosivim punjačem, korisnici dobijaju praktično rešenje za punjenje Widex slušnih aparata. Sa mogućnošću punjenja za celodnevno korišćenje u samo 4 sata, ovaj punjač pruža korisnicima mobilnost i sigurnost.

Widex SmartRIC

U susret najboljem

SmartRIC inkorporira najpoznatije karakteristike Widex slušnih aparata, uključujući:

  • PureSound™ sa ZeroDelay tehnologijom: Ova tehnologija omogućava minimalno vreme obrade zvuka, što korisnicima donosi prirodno iskustvo sluha.
  • Widex MySound™: Kroz korišćenje veštačke inteligencije, SmartRIC pruža personalizovana auditivna iskustva korisnicima.
  • TruAcoustics™: Kroz detaljno lociranje akustike, obezbeđujemo zvuk koji je zaista individualan.
  • Enhancer speech: Kontroliše pozadinsku buku dok održava kvalitet govora.

Građeni na jedinstvenoj Widex tehnologiji, ova unapređena platforma kombinuje inovativane procesore sa inteligentnijim pristupom zvuku, pružajući iskustvo koje se može naći samo sa Widex SmartRIC slušnim aparatima.

Celu ponudu Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Članak preuzet sa widexpro.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.