Blog

Yason u poseti 63. ORL nedelji

Na nedavno završenoj 63. ORL nedelji, koja se održala od 29. do 31. marta 2024. godine na Kopaoniku, kompanija Yason je još jednom demonstrirala svoju posvećenost unapređenju audiološke prakse. Kao jedan od vodećih brendova u oblasti audiologije i slušnih aparata u Srbiji, Yason je aktivno učestvovao na ovom prestižnom kongresu, koji je okupio stručnjake iz oblasti otorinolaringologije iz zemlje i regiona.

Yason je na svom štandu predstavio najnovije modele Widex i Signia slušnih aparata, kao i najnapredniju tehnologiju iz domena audiologije. Posetioci kongresa imali su priliku da se upoznaju sa inovativnim rešenjima koja omogućavaju personalizovan pristup poboljšanja kvaliteta života osoba sa oštećenim sluhom.

Yason u poseti 63. ORL nedelji

Pored izložbenog dela, tokom trajanja kongresa održana su brojna predavanja na kojima su stručnjaci delili svoja znanja o audiologiji. Yason je aktivno učestvovao na ovim predavanjima, pružajući podršku stručnjacima i doprinoseći razmeni najnovijih informacija iz sveta slušnih aparata.

Kroz svoje prisustvo na 63. ORL nedelji, kompanija Yason potvrdila je svoju misiju da kontinuirano podržava stručni razvoj i unapređenje prakse u oblasti slušnih aparata. Naša posvećenost inovacijama i kvalitetu pružene podrške oslikava se u naporima da se obezbedi najbolja moguća nega i rešenja za osobe sa oštećenim sluhom.

Celu ponudu Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

JELENA SREDANOVIĆ ZA YASON AUDIO

Od trenutka kada se spoje tehnologija i umetnost, rezultat postaje inspirativan – stvaranje novih perspektiva i iskustava koje motivišu mnoge ka napretku. Upravo takvu simbiozu donosi naša kolaboracija sa poznatom umetnicom Jelenom Sredanović i brendom Signia, vodećim proizvođačem savremenih slušnih aparata.

 Editorijal JELENA SREDANOVIĆ ZA YASON AUDIO napravljen je u Februaru 2024. godine
Kreativni direktor / Dušan Mrđen
Kolaboracija sa / Jelena Sredanović
Dokumentarac i fotografija / Natalija Mrđen
Izvršna producentkinja
 / Ivana Bojičić
Producentkinja / Teodora Stepić 
Grafički dizajn / Jovana Matović

Make-up / Marina Podraščanin
Cveće / Cvećara Botanika

Modeli slušnih aparata: Motion Charge&Go SP X, Signia Pure Charge&Go AX, Signia Active Pro

Signia se izdvaja kao brend koji ne samo da prati trendove, već ih i postavlja, usmeren ka inovacijama, tehnološkom razvoju i unapređenju kvaliteta života osoba sa oštećenjem sluha. Njihova posvećenost stvaranju proizvoda koji ne samo da omogućavaju bolji sluh, već i integraciju estetike i funkcionalnosti, ističe ih kao lidera u industriji.

Sa talentovanom Jelenom Sredanović, susrećemo se sa inspirativnom pričom o snazi volje, umetničkom izražavanju i nadmašivanju barijera. Još od malih nogu, Jelena je otkrila svoju ljubav prema umetnosti i stvaralaštvu, iako su okolnosti bile takve da se ujedno suočavala sa oštećenjem sluha. Kroz svoj borbeni put, Jelena je uspela da prevaziđe izazove koji su joj postavljeni, ostvarujući sjajne rezultate uz koje vremenom postaje priznata profesorka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i jedna od najcenjenijih umetnica savremene grafike.

Jelenina priča ne samo da nas je inspirisala, već je pravi pokazatelj kako umetnost i tehnologija mogu zajedno da stvore nešto izuzetno. Kroz njenu umetnost, zvuk postaje most koji povezuje ljude, otvarajući nova poglavlja razumevanja i empatije.

Naša saradnja sa Jelenom Sredanović nije samo izraz naše predanosti umetnosti i tehnologiji, već je i simbol posvećenosti kompanije Yason stvaranju inkluzivnog okruženja i poboljšanju kvaliteta života.

 

Dušan Mrđen, kreativni direktor

Osobe sa umerenim do teškim oštećenjem sluha često se oslanjaju na svoje slušne aparate, ne samo da bi bolje čuli voljenu osobu u restoranu ili blagajnika u pošti, već kako bi održavali socijalne odnose sa svojim okruženjem i oslušnuli zvukove koji daju smisao životu. Kolekcija slušnih aparata Signia Motion Charge&Go X pruža najbolje u industriji kada su u pitanju kvalitet zvuka, mogućnosti punjenja i povezivanja, kako bi korisnici ostali bolje povezani sa svojim svetom bez ikakvih ograničenja. Slušni aparati Motion X ne samo da omogućavaju bolji sluh, već pomažu u pružanju boljeg života.

Signia Motion SP X, slušni aparati koji pokrivaju i najteža oštećenja sluha, omogućavaju do 61 sati korišćenja što ih čini najmoćnijim slušnim aparatima na tržištu. Savremena Signia tehnologija senzora akustičnog pokreta je prva takve vrste. Ova moderna tehnologija prepoznaje pokrete osobe i prilagođava zvukove kako bi se osiguralo da je sluh u svakoj situaciji precizan i personalizovan. Pored toga, funkcija vrhunskog kvaliteta, obrada sopstvenog glasa, obrađuje glas korisnika aparata odvojeno od drugih zvukova, što dovodi do većeg zadovoljstva korisnika.

Sa veličniom od samo 35mm Signia Pure Charge&Go AX su su prvi RIC slušni aparati na svetu koji nude dva procesora koji istovremeno obrađuju govor i zvuke iz okoline što znači da ćete uvek imati jasno razumevanje govora. Postavljajući pozadinsku buku na minimumu i pružajući vam izvanredno slušno iskustvo tokom celog dana. Osim toga, ovi inovativni slušni aparati se automatski prilagođavaju kada ste u pokretu. Dakle, pružaju vam više samopouzdanja, manje napora i premium zvuk koji vaš sluh zaslužuje.

Slušni aparati ili slušalice? Signia Active Pro slušni aparati premošćavaju jaz između ova dva sveta, uklapajući više od sto godina istraživanja i razvoja u novi i revolucionarni dizajn. Punjivi, sa Bluetooth konekcijom i baterijom koja traje ceo dan, Active Pro su slušni aparati koji su potrebni osobama sa aktivnim načinom života. Ovi savremeni slušni aparati kombinuju nov moderan dizajn sa audiološkim visokotehnološkim karakteristikama koje se očekuju i žele od strane današnjih korisnika.

Celu ponudu Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Tri saveta kako da održite stimulaciju mozga

Tokom detinjstva, mozak je konstantno stimulisan novim zvucima, utiscima i interakcijama sa drugima. Sve ove situacije pomažu mozgu i čulima da rastu i razvijaju se. Čak i mozgu odrasle osobe je potrebna redovna i dosledna stimulaciju kako bi ostao oštar i zdrav. Zapravo, bez stimulacije i vežbanja, istraživanja pokazuju da mozak može postepeno izgubiti svoje sposobnosti. Zbog toga, mozgu je potrebna stimulacija kako bi ostao zdrav tokom celog života, ali da li ste znali da sluh igra važnu ulogu u održavanju mozga angažovanim i aktivnim?

Ostanite aktivni – fizički i mentalno

Odlična je ideja ostati aktivan tokom celog života, od detinjstva pa sve do starijih godina. Dobar sluh može pomoći! Stimulacija mozga dolazi iz svih vrsta aktivnosti.

Možete probati tiše aktivnosti poput mentalnih zagonetki i izazova, kao što su Sudoku, šah ili bridž. Fizička aktivnost takođe funkcioniše. Ona stimuliše mozak na različite načine, bilo da je to brzo donošenje odluka potrebno za tenis, ili mirnije kalkulacije na golf terenu.

trčanje

Jednako važni su razgovori i druženje koji prate sportove ili aktivnosti gde interaguješ sa drugim ljudima. Zapravo, druženje je takođe ključno za stimulaciju mozga.

Druženje

Potrebni su nam socijalni odnosi da bismo ostali zdravi tokom celog života. I, kako starimo, ovi odnosi pomažu održavanju zdravlja našeg mozga, što pokazuju rastući dokazi. Zapravo, jedno istraživanje je pokazalo da ostajanje socijalno aktivnim pomaže u očuvanju kognitivnih funkcija kako starimo.

Da li ste primetili fizički ili mentalni umor nakon dana ili večeri provedene u društvu drugih? Ovo može da bude zbog nelečenenog oštećenja sluha koje zahteva više napora da se shvati šta se dešava, prisiljavajući mozak da popuni praznine u informacijama o zvuku što dovodi do iscrpljenosti.

Zdravlje sluha je zdravlje mozga

Kada ne možete dobro da čujete, vaš mozak ne može efikasno da radi. Znamo da je dobar sluh ključan za održavanje zdravlja mozga. Dakle, provera sluha je jedna od najvažnijih stvari koje možete da uradite kako biste zaštitili zdravlje svog mozga.

Redovna stimulacija mozga, kako kroz mentalne i fizičke aktivnosti tako i kroz socijalizaciju, ključna je za očuvanje njegove oštrine i zdravlja tokom celog života. Važno je imati na umu da dobar sluh igra ključnu ulogu u održavanju mozga angažovanim, stoga je važno brinuti se o zdravlju sluha radi opšeg kvaliteta zdravlja.

Celu ponudu Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Widex SmartRIC

WIDEX SMARTRIC™ je revolucionaran proizvod koji predstavlja vrhunac inovacija u svetu slušnih aparata. Sa svojim izuzetnim dizajnom i naprednim karakteristikama, SmartRIC donosi niz beneficija koje prevazilaze očekivanja korisnika. Widex SmartRIC omogućavaju korisnicima da se prirodno integrišu sa svetom oko sebe zahvaljujući boljoj usmerenosti zvuka, smanjenju šuma vetra i buke, kao i poboljšanju trajanja baterije.

Pametan zvuk

Jedna od ključnih karakteristika SmartRIC slušnih aparata je pametan zvuk. Zahvaljujući potpuno novom mikrofonu, dizajniranom da ograniči šum vetra i buke, korisnici mogu da smanje ometanja i uživaju u jasnom i čistom zvuku.

Pametna usmerenost

Mikrofoni postavljeni pod optimalnim uglom poboljšavaju usmerenost zvuka, što omogućava korisnicima da se lakše fokusiraju i uživaju u boljem performansama Widex SmartRIC slušnih aparata.

Pametna snaga

Jedna od najimpresivnijih karakteristika SmartRIC aparata je izdržljiva baterija. Sa do 37 sati upotrebe, korisnici mogu da uživaju u vikendu slobode bez brige o potrebi za čestim punjenjem.

Pametan dizajn

SmartRIC aparati nisu samo pametni po pitanju tehnologije, već i po dizajnu. Moderni i funkcionalni, ovi slušni aparati postavljaju nove standarde u estetici i praktičnosti.

Punjenje bez brige za život u pokretu

Sa SmartRIC prenosivim punjačem, korisnici dobijaju praktično rešenje za punjenje Widex slušnih aparata. Sa mogućnošću punjenja za celodnevno korišćenje u samo 4 sata, ovaj punjač pruža korisnicima mobilnost i sigurnost.

Widex SmartRIC

U susret najboljem

SmartRIC inkorporira najpoznatije karakteristike Widex slušnih aparata, uključujući:

  • PureSound™ sa ZeroDelay tehnologijom: Ova tehnologija omogućava minimalno vreme obrade zvuka, što korisnicima donosi prirodno iskustvo sluha.
  • Widex MySound™: Kroz korišćenje veštačke inteligencije, SmartRIC pruža personalizovana auditivna iskustva korisnicima.
  • TruAcoustics™: Kroz detaljno lociranje akustike, obezbeđujemo zvuk koji je zaista individualan.
  • Enhancer speech: Kontroliše pozadinsku buku dok održava kvalitet govora.

Građeni na jedinstvenoj Widex tehnologiji, ova unapređena platforma kombinuje inovativane procesore sa inteligentnijim pristupom zvuku, pružajući iskustvo koje se može naći samo sa Widex SmartRIC slušnim aparatima.

Celu ponudu Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Članak preuzet sa widexpro.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Yason Časopis 2024

Nastavljajući tradiciju inovacija, inspirativnih editorijala i predstavljanja vrhunskih proizvoda iz sveta optometrije, audiologije, mode i tehnologije, ponosno najavljujemo drugo izdanje kompanijskog časopisa.

Yason časopis obuhvata kolekciju naših uspeha u prethodnoj godini, dok su u fokusu inovacije u pogledu slušnih aparata, naočara, kao i autentični editorijali kreirani u saradnji sa partnerima koji su deo naše kompanije već dugi niz godina.

Yason časopis x Jasmina Aleksandrov

Naslovnu stranu novog izdanja krasi naša dugogodišnja saradnica Jasmina Aleksandrov. Njena aktivna posvećenost očuvanju životne sredine, ljubav prema sportu i životinjama savršeno se uklapa sa vrednostima kompanije Yason. Sa ponosom Jasminu stavljamo u prvi plan i diskutujemo sa njom o snovima, uspesima i planovima za budućnost.

Upoznajte se s revolucionarnim tehnološkim rešenjima koja donose svetski poznati brendovi kompanija sa kojima aktivno poslujemo i nastavljamo da gradimo priču. Otkrijte kako Yason kao lider oblikuje budućnost optike i audiologije na našem tržištu. Saznajte korisne informacije o slušnim aparatima, naočarama, sočivima kao i modnim trendovima koji u obeležili 2023. godinu.

Yason časopis

Yason časopis biće ekskluzivno dostupan u svim našim maloprodajnim objektima u Novom Sadu i Beogradu.

Ostajemo vaš partner u putovanju ka optimalnom sluhu i vidu.

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

TRAGOVI KOJI MENJAJU SVET

TRAGOVI KOJI MENJAJU SVET predstavlja mnogo više od naziva još jednog editorijala ili naslova u časopisu. Nova Yason kampanja obuhvata svaki trag koji smo kao kompanija ostavili protekle godine u svetu optike i audiologije, kao i Jasmina Aleksandrov kroz njenu posvećenost ekologiji, sportu i zdravom načinu života.

Dolaskom kolekcije FW 23/24 dočekali smo pregršt modela naočara dizajniranih po najnovijim modnim trendovima, proizvedenih od najkvalitetnijih materijala prirodnog porekla. Ovom kampanjom takođe želimo da otklonimo stigmu koja okružuje nošenje slušnih aparata i često je plod zastarelih predrasuda koje ih percipiraju kao simbole starenja ili ograničenja. Kroz ovu saradnju želimo da prenesemo poruku o potrebnoj brizi sluha i vida, uz dodatak inspiracije koju nam pruža Jasminina izuzetna ličnost. Pažljivo odabrani komadi iz Movem Fashion odražavaju savršen spoj sportskog duha i modnog izraza, odlično uklapajući se sa izdvojenim modelima naočara i slušnim aparatima stvarajući vizuelni doživljaj koji istovremeno inspiriše i zadivljuje.

“Novu godinu želeli smo da započnemo sa osveženom estetikom i vizuelnim projektima koji pomeraju granice na našem tržistu. Jasminina ljubav prema prirodi, životinjama i njena aktivna posvećenost očuvanju životne sredine ogledalo su svega onoga što Yason kao kompanija želi da ostavi kao trag iza sebe.

Dugogodišnje prijateljstvo sa Jasminom inspirisalo nas je da snimimo dokumentarac koji naglašava naše poglede na svet i pronađemo zajedničku putanju koja nas je dovela do ovog prelepog projekta. Nesebičan doprinos promociji zdravog života i odgovornosti odnosa prema okolini čini je istinskom liderkom u zajednici koja pruža inspiraciju kako prevazići sopstvene granice. Njen aktivan i borben karakter ukazuju na odvažan i dinamičan način života bez kompromisa koji savršeno mogu ispratiti samo vrhunski slušni aparati i naočare koje imamo u ponudi.”

 

Dušan Mrđen, kreativni direktor

 Editorijal TRAGOVI KOJI MENJAJU SVET napravljen je u Novembru 2023. godine
Kreativni direktor / Dušan Mrđen
Kolaboracija sa / Jasmina Aleksandrov
Fotograf / Nenad Srdanović
Dokumentarac / Natalija Mrđen
Producentkinja
 / Ivana Bojičić
Izvršna producentkinja / Snežana Marković 
Grafički dizajn / Jovana Matović
Yason kreativni tim /  Sanja MandićTeodora Stepić
Odeća / BOSS
Stajling / Movem Fashion

Make-up / Marina Podraščanin
Cveće / Cvećara Botanika

Modeli slušnih aparata: Signia Active Pro, Signia Styletto AX

Signia Styletto AX predstavljaju jedne od lidera u industriji slušnih aparata svojim višestrukim nagrađivanim SLIM dizajnom. Koristeći Augmented Focus tehnologiju, ovi napredni aparati obrađuju dva odvojena zvuka, fokus zvuk i zvuk okruženja, i kreiraju jedan jasan za unapređen sluh.

Signia Active slušni aparati identično izgledaju kao earbuds slušalice. Ovi savremeni aparati pružaju sve potrebne funkcije za perfektno čujno iskustvo, a uz pomoć džepnog prenosivog punjača koji vam osigurava trajanje baterija do 26 sati ostvarujete fleksibilnost i nezavisnost tokom čitavog dana.

Nećete odoleti prepoznatljivom dizajnu luksuznih Versace naočara koje Jasmina nosi u novom editorijalu. Unisex model VE2264 ovalnog oblika vraća se sa original dekoracijom iz istorijskih arhiva.

Ženstveni ovalno-mačkasti oblik Versace VE4454 naočara za sunce predstavlja osvežen dizajn retro modela. Havana okvir ovih naočara ukombinovan je sa braon polarizovanim staklima, dok se na drškicama ovih naočara ističe legendarna Medusa sa smelim siluetama. 

Moderan dizajn Emporio Armani naočara sa ogledalo efektom na staklima apsolutno se izdvaja od ostalih modela i boja. Metalna konstrucija EA2150 okvira sa dvostrukim mostom direktno je pričvršćena za sočiva. Ovaj model se savršeno uklopio uz BOSS odelo jednostavnog kroja i veoma efektne boje.

Sunčane naočare EA2151 pojavljuju se u reviji za jesen/zimu 2023, kombinujući futuristički dizajn sa upadljivim bojama. Bi-color gradient front podrazumeva kombinaciju dve boje korišćene u frontu naočara što daje posebnu draž.  Ovaj unisex okrugli oblik rekonstruiše jednostavan model u stilu brenda Emporio Armani.

Vanvremenski dizajn Ray-Ban naočara RB2201 dolazi direktno iz šezdesetih godina prošlog veka. Sa unikatnom linijom koja prati obrve, ova reinterpretacija kultnog Wayfarer modela dopašće se svakom ljubitelju klasičnih modela. Naočare koje Jasmina nosi na vizualu zovu se Laramie.

Pečat i znak prepoznavanja brenda Prada Linea Rossa jeste crvena linija koja krasi svaki par naočara legendarnog italijanskog brenda. Naočare PS 02ZSU predstavljaju sinonim za osvežavajuće i smelo, sve što vam je potrebno da ostanete u trendu. Ovaj model savršeno se uklopio uz Jasminin energičan karakter i modernu jaknu brenda BOSS.

Celu ponudu Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Otvaranje novog Yason maloprodajnog objekta u Sava Centru

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da smo 04.12.2023. godine s ponosom otvorili novi Yason maloprodajni objekat u modernizovanom Sava Centru u Beogradu. Ovaj prodajni prostor predstavlja novu eru u posvećenom pružanju vrhunskih proizvoda i usluga u oblasti audiologije i optike.

Yason maloprodajni objekat u Sava Centru

U našem ekskluzivnom maloprodajnom objektu u Sava Centru, u ponudi imamo vrhunske brendove slušnih aparata, uključujući revolucionarne brendove WSA kompanije, kao što su Widex i Signia. Kao generalni distributer Luxottica-e, Yason objekat će takođe predstavljati luksuzne brendove naočara, među kojima se ističu Versace, Dolce&Gabbana, Prada, Ray-Ban, Persol i mnogi drugi.

Osim impresivne ponude proizvoda, Yason poslovni prostor pružaće i vrhunske usluge audioloških i optometrijskih pregleda. Naša misija je da obezbedimo najsavremenije slušne aparate uz beskompromisno čujno iskustvo za osobe sa oštećenjem sluha. Objekat je opremljen najnovijim tehnološkim rešenjima i softverskim programima kako bi osigurao besprekoran proces dijagnostikovanja slušnih oštećenja i prilagođavanja čujnog iskustva.

Yason maloprodajni objekat u Sava centru

Yason prodajni prostor u Sava Centru predstavlja spoj elegancije, vrhunskog kvaliteta i tehnoloških inovacija u oblasti audiologije i optike, stvarajući jedinstveno iskustvo za sve. Radujemo se što ćemo biti deo vašeg put ka savršenom sluhu.

Posetite nas i otkrijte svet vrhunskih slušnih aparata i naočara!

Celu ponudu Widex i Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Inovativna tehnologija Widex slušnih aparata

U svetu slušnih aparata, brend Widex se izdvaja kao lider inovacija, usmeren na stvaranje revolucionarnih iskustava za korisnike. Posvećenost u kombinovanju realnih podataka sa naprednom veštačkom inteligencijom rezultirala je nizom tehnoloških dostignuća koja postavljaju nove standarde u industriji slušnih aparata.

Kroz analizu anonimnih podataka korisnika slušnih aparata, omogućeno je poboljšanje dizajna aparata bez ugrožavanja privatnosti. Ovi podaci su ključni za razvoj personalizovanih proizvoda koji pružaju bolje iskustvo slušanja. Primena ovih podataka omogućila je kreiranje programa poput SoundSense Learn™, koji koristi veštačku inteligenciju kako bi omogućio da lakše prilagodite zvuk slušnih aparata u teškim situacijama.

Funkcije My Sound i Made for You

Sa lansiranjem modela Widex Moment™ i My Sound, Widex je koristio moćnu veštačku inteligenciju za obradu podataka hiljada korisnika. My Sound, pokretan AI, pruža dva načina za dobijanje zvuka koji vam odgovara. Made for You nudi preporuke zasnovane na preferencama drugih korisnika u sličnim situacijama, dok Create Your Own omogućava potpuno personalizovano rešenje. Ova inovacija je omogućila je ne samo poboljšan zvuk u realnom vremenu već i doprinose anonimnim podacima koji dalje unapređuju iskustvo drugih korisnika.

Widex Moment Sheer

Dokazivanje stvarnih benefita PureSound

Brend Widex je sproveo međunarodno istraživanje koje je potvrdilo stvarne rezultate PureSound™ tehnologije, koja eliminiše distorziju zvuka zasnovanu na kašnjenju. Studija je pokazala ne samo da korisnici preferiraju PureSound™ u kontrolisanim uslovima već i u stvarnim životnim situacijama. Korisnici su izrazili zadovoljstvo prirodnim zvukom, jasnoćom i mogućnošću lokalizacije zvuka, čime je PureSound™ potvrdio svoju prednost u odnosu na konkurenciju.

Povezivanje korisnika sa životom kroz prostornu percepciju Widex PureSound

Widex PureSound™, pruža neuporedivu jasnoću zvuka i otvoren prostorni doživljaj. Na osnovu naučne studije, PureSound™ omogućava vam prirodno doživljavanje okoline, pružajući zvuk tačno tamo gde ga očekujete. Takođe, PureSound™ vam pomaže u boljem prepoznavanju položaja izvora zvuka, pružajući još više povezanosti sa svetom.

Widex i My Sound Sense

Sledeća generacija SoundSense Learn™ – Kako korišćenje dva AI sistema pomaže da se premosti barijera personalizacije

Widex nastavlja svoju inovativnu putanju sa SoundSense Learn™, nudeći korisnicima dva pristupa personalizaciji zvuka. Kombinacija veštačke inteligencije i stvarnih podataka korisnika omogućava da samostalno prilagodite zvuk ili da dobijete preporuku zasnovanu na analizi podataka drugih korisnika. Ova dualna strategija obezbeđuje širok spektar opcija personalizacije, odgovarajući različitim potrebama i željama korisnika.

TruAcoustics™ – Pravljenje savršenog zvuka

Widex je postavio novi standard u prilagođavanju zvuka sa TruAcoustics™ algoritmom. TruAcoustics™ je algoritam koji je sadržan u Widex slušnim aparatima kako bi prilagodio zvuk na osnovu akustičkih svojstava ušnog kanala korisnika. Ova tehnologija ima za cilj obezbediti optimalnu jasnoću zvuka i prirodno iskustvo slušanja.

Widex i TruAcoustic

Widex slušni aparati predstavljaju revoluciju u svetu sluha. Inovativne tehnologije, kao što su TruAcoustics, donose personalizovan i prirodan zvuk. Ove kombinovane napredne funkcije postavljaju Widex na vrh industrije u proizvodnji slušnih aparata. Korisnici ne samo da čuju bolje, već doživljavaju zvuk prilagođen svojim jedinstvenim potrebama. Widex se ističe ne samo po tehnologiji, već i po posvećenosti pružanju najboljeg i najprirodnijeg slušnog iskustva svim korisnicima.

Za one koji traže viskokvalitetnu kombinaciju funkcija, veštačke inteligencije i vrhunskog dizajna, Widex slušni aparati su idealno rešenje.

Celu ponudu Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Željko Samardžić for Widex

U svetu gde zvuk ima moć da oblikuje naše iskustvo, brend Widex se izdvaja kao sinonim za vrhunski kvalitet slušnih aparata. Sa dubokim korenima u inovacijama i predanosti, brend Widex je postao sinonim za revolucionarnu tehnologiju i besprekorno čujno iskustvo.

Audio YASON EDITORIJAL u kolaboraciji sa Željkom Samardžićem napravljen je u Oktobru 2023. godine
Kreativni pravac i video produkcija / Dušan Mrđen
Kolaboracija sa / Željko Samardžić
Fotografija / Natalija Mrđen
Izvršna producentkinja / Snežana Marković
Producentkinja / Ivana Bojičić
Yason marketing tim / Sanja Mandić
Make-up / Marina Podraščanin
Style by / Movem
Autorka teksta / Teodora Stepić

Modeli slušnih aparata: Widex Moment sRIC R D, Widex Moment BTE R D, Widex Moment RIC 10

Osnovan 1956. godine u Danskoj, Widex je evoluirao iz skromnih početaka u porodičnoj radionici do globalnog lidera u industriji slušnih aparata. Tokom godina, brend je neprestano nastojao da postavlja standarde kroz istraživanje, inovacije i preciznost u proizvodnji. Sa fokusom na stvaranju rešenja koja ne samo da poboljšavaju sluh, već i pružaju korisnicima iskustvo zvuka koje je neuporedivo, Widex je postavio standarde koji su daleko ispred svog vremena.

Widex Moment sRIC R D

Prepoznatljiv po davanju na važnosti svakog zvučnog detalja i kompleksnosti individualnih slušnih potreba. Njihova revolucionarna tehnologija nije samo stvorila slušne aparate, ona je stvorila čujno iskustvo koje transformiše način na koji percipiramo svet oko sebe. Od naprednih digitalnih procesora do elegantnih i diskretnih dizajna, Widex je uspeo da spoji vrhunsku tehnologiju sa sofisticiranim dizajnom.

Kada je u pitanju prepoznavanje kvaliteta zvuka, najbolje ga oseća talentovani Željko Samardžić. Kao poznati regionalni pevač i umetnik čiji je život posvećen muzici, Željko ne samo da ceni vrhunski zvuk, već i prepoznaje suptilne nijanse koje čine svaku njegovu pesmu jedinstvenom. Naša dugoročna saradnja sa Željkom nije samo na profesionalnom nivou, već i na prijateljskom koja sada odražava strast prema zvuku i sveobuhvatnu raznovrsnost koja definiše muzički i tehnološki svet.

Željko for Widex
Željko for Widex

Kroz ovu saradnju, Željko Samardžić deli svoje iskustvo o tome kako vrhunski slušni aparati mogu unaprediti ne samo svakodnevni život, već i umetničko stvaralaštvo. Njegova sposobnost da prepozna i ceni nijanse zvuka postavlja ga kao autentičnog ambasadora brenda koji deli iste vrednosti – ljubav prema zvuku, inovaciji i vrhunskom kvalitetu.

U svetu gde zvuk ima moć da stvori emocionalne veze i oblikuje našu svakodnevicu, Widex ostaje predvodnik u pružanju ne samo slušnih aparata, već i iskustva koje transformiše način na koji doživljavamo zvuk. Partnerstvo sa Željkom Samardžićem ne samo da dodatno potvrđuje kvalitet brenda, već i uspostavlja most između sveta vrhunske muzike i inovativne tehnologije sluha. Widex – za ljubitelje zvuka koji traže savršen sluh.

Celu ponudu Signia slušnih aparata možete pogledati na slusniaparationline.com

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.

Yason u poseti EUHA kongresu

Kompanija Yason nedavno je imala priliku da prisustvuje EUHA kongresu u Nirnbergu, koji se odvijao od 17. do 19. oktobra. Ova poseta donela nam je mnoga iskustava i uvide u najnovije tehnološke inovacije u oblasti slušnih aparata.

Na Signia eventu, imali smo priliku da saznamo više o najnovijoj IX platformi Signia slušnih aparata. Ova nova platforma obećava revoluciju u industriji sluha, donoseći inovativne tehnologije koje unapređuju kvalitet zvuka i korisničko iskustvo. Predstavnici Signia kompanije održali su edukativne prezentacije koje su predstavile budućnost tehnologije slušnih aparata.

Signia x Yason

Pored toga, imali smo priliku da prisustvujemo Widex događaju i upoznamo se sa novim Sound Assistant uređajem i tinitus platformom. Ove inovacije predstavljaju korak napred u tretmanu tinitusa, nudeći personalizovana rešenja za korisnike. Nova tinitus platforma će pomoći mnogima koji se suočavaju sa ovom poteškoćom.

Yason x Widex

Nismo mogli da propustimo priliku da prisustvujemo i EUHA kongresu, na kojem su se predstavili poznati brendovi slušnih aparata. Posetili smo mnoge štandove, razgovarali sa stručnjacima i dobili uvid u najnovije proizvode i njihovu tehnologiju.

Yason x EUHA

EUHA kongres je ne samo edukativan već i inspirativan događaj. Ova poseta učvrstila je našu posvećenost u unapređenju kvaliteta života osoba sa oštećenjem sluha.

Zakažite besplatan test sluha pozivom na telefonski broj:

+38163529154

Pratite našu stranicu Novosti kako biste saznali više o slušnim aparatima i zdravlju sluha.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.